Dødsannonse

Vi anbefaler at nyheten om dødsfall og seremoni kunngjøres.

Det handler om å gi flere mulighet til å ta et siste farvel,

og å respektere at andre utenfor den umiddelbare familie kan ha ønske om å hedre den avdøde. 

Vi er behjelpelige med utforming av Dødsannonsen til avisene.
Vårt tjenestedistrikt er i hovedsak Drammen og omegn, men vi kan få annonsert i alle landets aviser, både i papir- og nettutgaver, om ønskelig.

 

En dødsannonse har ofte et symbol i toppen.

Tradisjonelt sett har det vært et kors, men det fins mange alternativer å velge mellom. Dødsannonsen holdes gjerne kort og informativ.

Her er det noen elementer som er vanlig å inkludere:
Relasjon (vår kjære)
Avdødes fulle navn
Alder (døde fra oss i dag, [alder] år gammel)
Livssted, dødsdato
Minnevers (hvil i fred og takk for alt)
Pårørendes navn
Seremonisted, dato og klokkeslett
Eventuell tilleggsinformasjon

 

 

Her er eksempler på tekst og symboler:

1.Stille suser trærne rundt hjemmet du elsket. Farvel nikker blomstene du værnet så tro. Takk kvitrer fuglene du var så glad i. Mildt hvisker vinden, sov i ro.

2.Takk for gode barneår. Takk for hjelp i ungdoms vår. Takk for smil i voksen tid. Takk for all din hjelp og flid.

3.Alltid kjærlig, god og snill. Aldri vi deg glemme vil.

4.Som blomen om vinteren visnar eg av, med gled meg får då står eg brud. Lat lekamen kvila med fred i si grav, mi sjel, ho er heime hos Gud.
5.Det finnes et land bakom tårer, hvor de vakreste blomster gror, hvor solen for alltid lyser, og lykken og gleden er stor. Det finnes et land bakom tårer, der hvor drømmen og fremtiden bor, hvor englene stille vokter, hver eneste søster og bror.

6.Godt å få kvile når kreftene svikter. Trett etter årelangt arbeid og slit. Trygt i den evige hvile få sovne. Ha takk fra oss alle, og hvil i fred
7.Et hjerte av godhet har sluttet å slå. vi unner deg hvile, men savner deg så.
8..Den dag kjem aldri at eg deg gløymer, for um eg søv, eg om deg drøymer. Um natt og dag er du like nær, og best eg ser deg, når myrkt det er.
9.Allting blekner, alltid visner. Livets tråd er skjør. Den man holder av, man mister. Den man elsker mest, den dør
10.Du sådde gode frø i fra din hånd. I dag det spirer i din ånd. I barn og barnebarn og oldebarn. Vi håper videre det gro, gi mange fold, gi håp og tro.
11.Og bakenfor høgda, den borteste blå, skal gåtene alle vel løsningen få, når hjertet er jord, under villgraset blankt, når lengselen er lys i en grenseløs trakt, høgt over skoga, høgt over skoga.
12.Hjertet som banket for andre for alltid har stilnet av. To flittige hender er foldet som aldri tok, men gav. Verdig du gikk gjennom livet, var trofast, ærlig og snill. For alt du var for oss alle, vi minnes og takke vil.
13.Ditt hjerte som banket så varmt for oss alle, og øyne som lyste og strålte så ømt. Har stanset og sluknet til sorg for oss alle. Hva du har gjort, skal aldri bli glemt.
14.Hva du har lidt, det ingen kjenner. For du selv din byrde bar. Syntes glad blant dine venner, skjønt du ofte plaget var.
15.Du sovnet så stille da reisen var slutt. Fra alt som deg plaget nå hviler du ut.
16.Like stille som du levde, like stille gikk du bort.
17.Takk for alt
18.Hvil i fred
19.Fred med ditt minne
20.Det kom en dag en stille vind, og strøk så ømt ditt trette kinn. Liksom et lys som slukkner ut, din livsdag nå har tatt slutt.
21.Hvor stille der hjemme når den man er glad i forlatt oss har. Vi hører ei mer din kjære stemme. 22.Vi minnes deg slik som du var.
23.Så kom dagen, og siste timen. Livets vei til ende var. Takk for år og alle stunder, takk for alt du for oss var.
24.Hvorledes kan et hjerte til døden overlatt, utstråle livets varme i mørke vinternatt? Hvorledes kan det skje at kjærlighetens rose gror opp av nattens sne?
25.Så lukket vi deg i hjertene inn og gjemmer deg innerst der inne. Der skal du så fredfullt få bo i våre sinn. Som vårt aller kjæreste minne.
26.Stilla godhet, tro och heder lyste kring din vandringsstig. Tacksamhetens tanker breder nu sitt täcke över dig.
27.Avskjedens stund for alltid er kommet.Solen har senket sine stråler i fred. Stille vår hilsen, den siste vi hvisker, sov godt kjære ......., hvil nå i fred.
28.Ikke før veven er stilnet og skyttelen sluttet å gå, vil Gud trekke teppet til side og la oss riktig forstå. At også de mørkeste tråder som de lyse bånd, var helt nødvendig for mønsteret, i Mesterens mektige hånd.
29.La dine hender få hvile, legg dem til ro i ditt fang. De strevet hver dag og hver time, de trenger å hvile en gang.
30.Borte for alltid, men likevel nær. Du som var oss så inderlig kjær. Din kjærlige godhet vil aldri bli glemt, innerst i hjertet har vi deg gjemt.
31.Hjemmet du vernet så trofast og sterkt, hverdagens strev var ditt krevende verk. Ømhet og troskap du stilt flettet inn. Minnet om deg lever dypt i vårt sinn.
32.Det finnes en evighet av fred, bak alle stjerner et sted. Vi gir deg all vår kjærlighet dit du går, og takker deg for alle gode år.
33.Ingen er med oss for alltid. Tiden forsvinner så fort. Men minnene får vi beholde, til lindring når savnet er stort.
34.Tapperhet og livskraft du hadde helt til det siste, i kampen mot sykdom vi måtte deg miste. vi takker deg for alle gode minner.

35. Salig er den, som når alt farer hen, har Jesus og himmelen igjen.
36. Nå er du fri all strid og smerte, og hviler trygt ved Jesu hjerte.
37. Jeg har stridt den gode strid, fullendt løpet, bevart troen.
38. Borte fra legemet, hjemme hos Herren.
39. Han fører deg frelst over fjorden, helt fram til den himmelske strand. Når døden sin brottsjø du møter, vil Jesus dra båten i land.

 40.En liten engel til oss kom, smilte blott og vendte om.